

آشنایی با تار
تار یک ساز رؤیایی که بیشتر افراد از کودک تا پیر دوست دارند برای یکبار هم شده این ساز را در دست بگیرند و شروع به نواختن آن کنند. تارسازی سنتی ایرانی که علاوه بر کشور خودمان در خاورمیانه هم استقبال زیادی از آن میشود. این ساز سبکهای خاصی دارد، البته ازلحاظ شکل یکسان هستند. اساتید موسیقی برای پیشرفت و شناساندن این تار به مردم اقدامات زیادی انجام دادند. از تار در موسیقی بینالمللی و ارکسترها هم استفاده زیادی میشود و یکی از پایههای اصلی موسیقی هم شده است. آموزشگاه تار تهرانپارس میتواند شما را در آشنایی بیشتر با این ساز زیبا یعنی تار بسیار یاری کند.
ساختمان تار
ساختمان و شکل همه تارها تقریباً یکی است و ازلحاظ ظاهری شاید هر کدام کمی با هم فرق داشته باشند. همه تارها دارای کاسه تار که بیشتر از چوب توت ساخته میشود، تشکیل شدند. کاسه تار شبیه دل بههمچسبیده است و ازلحاظ ساختار تار شبیه سهتار است. چوب توت هرچقدر کهنه و خشک باشد، صدایی که از این ساز بیرون میاید بهتر و رساتر است. پرههای این ساز از جنس روده گوسفند ساخته شده و دسته و پنجه تارهم معمولاً از چوب درخت گردو درست میشوند.
دسته تار بلند و حدود ۴۵ تا ۵۰ سانتیمتر است. تعداد پرههای تارهای امروزی ۲۸ عدد است، سازهای قدیمیتر ۲۵ پره بودند. تعداد سیمهای تار شش عدد است، البته این توضیحات مختصری از ساختمان کلی تار است که اگر بخواهیم تمام قسمتهای تار را توضیح دهیم نیاز به زمان بیشتر و مطالب بیشتری است. اگر از نزدیک خواستید یک تار را ببینید به آموزشگاه تار تهرانپارس رفته و از نزدیک با این ساز زیبا آشنا شوید.
یادگیری تار
اگر از افرادی هستید که تازه شروع به یادگیری موسیقی از نوع تار کرده اید، باید درک درست و اساسی درمورد گیتار پیدا کنید. فیلم آموزشی نگاه کنید و طرز حرکت انگشت شصت روی خرک و پشت پنجمین فرت را یاد بگیرید و با بخشهای مختلف گیتار آشنا شوید که اگر اسمی به گوشتان خورد، برای شما ناآشنا نباشد. البته این موارد را در آموزشگاه تار تهرانپارس بهتر یاد میگیرید. اولین قدم برای یادگیری، این است که چطور نمودار آکورد که مهم است را یاد بگیریم. بعد میتوانیم چند آکورد ساده بنوازیم. ابتدا انگشتان خود را گرم کنید تا بتوانید به طور صحیح و بی سروصدای اضافی چند ریف آکورد را یاد گرفته و شروع به زدن کنید.
چگونه یادگیری تار را شروع کنیم
برای شروع یادگیری این ساز زیبا سن مهم نیست و همه افراد هر موقع اراده کنند، میتوانند شروع به یادگیری کنند. اگر انگیزه و علاقه کافی داشته باشید هیچوقت برای یادگیری دیر نیست. شما میتوانید با حداقل زمانی که برای آموزش میگذارید درزمان نهچندان دیر برای خود استادی شوید. هدف شما از یادگیری باعث میشود زمانهای متفاوتی را برای آموزش اختصاص دهید. اگر بهصورت مبتدی شروع کردید، مدت زمانی که برای یادگیری میگذارید نباید کمتر از دو ساعت باشد.
درصورتی که علاقه داشتید زودتر ردیفها، دستگاهها، اجرای کنسرت و همنوازی را هم یاد بگیرید، ممکن است ۴ الی ۵ ساعت زمان لازم باشد. اگر علاقه به موسیقی و تار داشته باشید در کلاسهای آموزشی، پیشرفت زیادی میکنید. البته تمرین بیشتر یادگیری بهتر! شما باید قطعات سنتی و تکنیک نوازندگی استادان دیگر را بشنوید و ببینید تا گوش شما تقویت شود. برای آموزش باید برنامهریزی منظمی انجام دهید و زمان مناسب و مدتزمان دقیقی را وقت بگذارید تا در مدت کوتاهی پیشرفت کنید.
یکی از اصول آموزش موسیقی و پایه اصلی آن داشتن استاد خوب و مجرب است. استاد باید حرفهای و دارای اخلاق و رفتار خوش باشد، البته در مورد کودکان این مسئله بسیار مهم است تا باعث فرار و دلزدگی کودک نشود. در آموزشگاه تار تهرانپارس استادانی هستند که به شما این آموزشها را بااخلاق خوب و روی خوش یاد میدهند.
مراقبت از تار
اگر بهصورت مبتدی شروع به یادگیری تار کردید، باید طرز نگهداری از ساز خود راهم یاد بگیرید تا به مشکل نخورید و ساز خود را تا آخر یادگیری حفظ کنید. آبوهوای بهاری که نه گرم است نه سرد و رطوبت خاصی ندارد برای نگهداری تار مناسب است. البته مناطق خشک و کویری هم مشکلی ندارند، ولی در مناطق شمالی کشور چون بارندگی و رطوبت زیاد است باید تار را در کیسههای مخصوص که گیرنده رطوبت دارند نگهداری کنید. تار را نباید از دیوار آویزان کنید.
این ساز امکان سقوط و شکستن دارد. تار نباید زیر نور خورشید و در گرما و رطوبت زیاد نگهداری شود. اگر قرار است مدت زیادی از آن استفاده نکنید بهتر است پرههای آن را شل و کوک آن را خالی کنید. در هنگام جابهجایی روی تار وسیلهای گذاشته نشود و فشاری به تار وارد نکنید. موارد بسیاری برای یادگیری وجود دارد که مادر اینجا به مختصری از آن اشاره کردهایم. با این توضیحات اگر دنبال آموزشگاه درجه یک تار در تهران هستید تا این ساز شگفتانگیز را تجربه کنید. ما به شما آموزشگاه تار تهرانپارس را معرفی میکنیم.