

رضا شایسته و رهبری ارکستر
رضا شایسته یک نوازنده ویولن است که علاوه بر آن به رهبری ارکستر هم می پردازد. استاد نصیر حیدریان و استاد منوچهر صهبایی استادان رهبری ارکستر آقای شایسته بودند. رهبری ارکستر وظیفه ی خطیری است که بر عهده گرفتن آن نیازمند تخصص و دانش بالا می باشد. در یک ارکستر، سازها در پنج دسته ی کلی طبقه بندی می شوند. هر یک از این طبقات، صوت و نوای مخصوصی را ایجاد می کند. طبیعتا تمامی این آهنگ ها در عین حال که مستقل و خاص هستند، باید هماهنگی داشته باشند تا موسیقی دلنواز مد نظر به گوش مخاطبان برسد. ایجاد این هماهنگی بر عهده ی رهبر ارکستر می باشد. در حقیقت تولید یک هارمونی مهم ترین نقش رهبر ارکستر می باشد.
در واقع رهبر ارکستر مانند یک چسب عمل می کند که اجزای مختلف ارکستر را به انسجام می رساند. کار او این است که به نت های موسیقی که توسط آهنگساز تنظیم شده است، زندگی ببخشد. در نهایت موسیقی مفرح و لذت بخشی تولید می شود که مخاطبان را جذب خود می کند. رهبر ارکستر این کار را از طرف آهنگسازی انجام می دهد که خودش شخصا امکان حضور در ارکستر را ندارد.
نگاهی به کارنامه ی هنری رضا شایسته و رهبری ارکستر توسط ایشان
ارکستر بزرگ چکاوک با بنیان گذاری رضا شایسته تاسیس گردید. رهبری ارکستر چکاوک را شخص ایشان بر عهده گرفتند. ارکستر چکاوک بزرگ ترین ارکستر خصوصی کشور می باشد. نکته ی مهم این است که بسیاری از رهبران ارکستر از همان بدو امر برای یادگیری این حرفه اقدام نمی کنند، بلکه نواختن یک ساز را در حد حرفه ای می آموزند. رضا شایسته هم از این قاعده مستثنی نبوده و قبل از پرداختن به رهبری ارکستر، نواختن ویولن را در حد حرفه ای فرا گرفتند. ایشان عضو پیوسته کانون نوازندگان و مدرسان خانه موسیقی ایران بوده و بالاترین درجه ی عضویت این کانون را دارا هستند. ایشان همچنین دارای مدرک درجه دو هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند که معادل با مدرک کارشناسی ارشد موسیقی می باشد.
آقای شایسته همچنین در زمینه آموزش ویولن ایرانی فعالیت داشته اند. ایشان مجوز تدریس از وزارت ارشاد را اخذ کردند و این هنر را به شاگردان زیادی آموزش دادند. برخی از هنرجویان آقای شایسته اکنون به آموزش موسیقی می پردازند که این یکی از افتخارات ایشان محسوب می شود.
مقاله ی وظایف رهبر ارکستر می تواند برای شما جذاب باشد!